Onko saippuani HOMEESSA?! - Miksi saippuani pintani näyttää homeiselta?

Onko saippuani HOMEESSA?! harhaluulo selitettynä

Saimme todella mielenkiintoisen asiakaspalautteen, jonka haluan jakaa teillekin. Viestissä oli parikin mielenkiintoista pointtia, joita haluamme käsitellä.

Aito palasaippua – turvallinen valinta koko perheelle

Sopo-fani oli ostanut kolme Clean Dirt Metsäbiomi -saippuaa. Asiakas kertoi, että oli ottanut saippuan käyttöön käsien pesuun. Lapsen ollessa flunssassa saippua oli otettu pois käytöstä, varmuuden vuoksi, ettei flunssapöpöt leviä saippuan kautta muihin ihmisiin. Tämä on ensimmäinen pointti, johon haluan tarttua:

Aito palasaippua on koostumukseltaan sellaista, ettei taudinaiheuttajat elä tai leviä sen kautta. Aitoa palasaippuaa voi huoletta käyttää perheen ja muiden kesken, vaikka yksi olisikin kipeä. Aidon palasaippuan kemiallinen koostumus on sellainen, että se tuhoaa siinä olevat mikrobit.

Huomaatko, että toistan jatkuvasti ilmaisua aito palasaippua. Se johtuu siitä, että on olemassa palasaippuoita, jotka ovat koostumukseltaan kiinteää pesuainetta. Kiinteä pesuaine on kemiallisesti hyvin erilaista kuin aito palasaippua. Tällaisissa kiinteissä pesuaineissa mikrobit voivat puolestaan selvitä. Käsien pesuun, ja muutenkin, kannattaa siis aina valita aito palasaippua.

Aidon palasaippuan säilytys – avain pitkäikäisyyteen

Ainoa tärkeä asia aidon saippuan käytössä on säilyttää se hyvin. Tämäkin on tärkeää lähinnä siksi, että aito palasaippuasi säilyisi pidempään. Hyvin säilytettynä aito palasaippua kuivuu käyttökertojen välissä ja on todella riittoisaa. Klikkaa tästä, niin näet oman suosikki säilytysvaihtoehtoni.

"Saippuahome" – erityispiirre aidossa afrikkalaisessa mustasaippuassa

Miltä näyttää "saippuahome"?

Toinen asia, joka asiakkaan palautteessa ilmeni, oli epäilys HOMEESTA. ”Saippuahome” on aidon afrikkalaisen mustasaippuan oma erikoisominaisuus. Kyse ei ole kuitenkaan homeesta, vaikka mustasaippuan pinnalle ilmaantuva höttö siltä näyttäisikin.

Afrikkalainen mustasaippua, jollaista Clean Dirt Metsäbiomisaippua on koostumukseltaan, on saippuatyyppi, joka sisältää saippuoista eniten luonnollista glyseriiniä. Glyseriini muodostuu kemiallisessa reaktiossa, jossa sekoitetaan kaakaopavun tuhka ja kookosöljy. Tässä samassa reaktiossa saippuakin muodostuu.

Korkean glyseriinipitoisuuden vuoksi Clean Dirt on niin hellä ja kosteuttava. Glyseriini auttaa ihoa hyödyntämään kosteuden, joten sen vuoksi Clean Dirt Metsäbiomisaippua on niin hyvä kuivalle iholle.

Glyseriinipitoisuus saa kuitenkin aikaan sen, että saippuan pinta imee ilmassa olevaa kosteutta saippuan pinnalle. Tämä ilmiö saa saippuan pinnan ”elämään”. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikrobi vaan ilmankosteuden ja saippuan muodostama ”kasvusto”.

Asiasta voi lukea lisää mm. täältä: https://mysoapguide.com/can-african-black-soap-mold/

Mustasaippua – täysin käyttökelpoinen "saippuahomeesta" huolimatta

Mustasaippua, jonka pinnalla on tällaista ”saippuahometta”, on täysin käyttökelpoinen. Halutessaan pinnan voi huuhtoa vedellä.

Meidän koko perheellä on tällä hetkellä käytössä nimenomaan Clean Dirt. On ihana huomata, miten iho voi hyvin, on joustava ja kostea, vaikka ilma on superkuiva ja säät kääntyneet pakkasen puolelle näin marraskuussa.

Onko sinun saippuaasi ilmestynyt vastaavaa?

Aurinkoa,

Maria ja Sopo-tiimi

2 kommenttia

K
Kaisu

Meillä myös ilmenny tuota ”hometta” mut ei olla lopetettu käyttöä. Olenkin ajatellut sen kuuluvan asiaan.
Ainoa asia mitä mietin on kuuluuko saippuan olla pehmeä? Kun muut saippuat on kiinteitä eivätkä pehmene käytössä. Käytetäänkö meillä vaan saippuaa niin paljon et pehmenee sen takia? Säilytetään saippualautasella ja saippuan pohjaan olen laittanut pullon korkin ☺️

K
Katja

Onpa jännä tuo ajattelu: Otan palasaippuan pois käytöstä kun flunssaa liikkeellä ettei tartu…
Täällä käytössä sopon aidot palat lapsiryhmässä. Vaikka joskus joku flunssanpoikanen olisi kylässä, niin pala kyllä pysyy. Muutaman kommentin olen saanut siitä, että palasaippuat eivät oikein toimi lapsilla tai juurikin, että lasten kanssa ne olisivat täynnä ”pöpöjä”. Höpö höpö. Meillä on terve sakki ollut koko syksyn vaikka kouluissa ja päiväkodeissa jyllää kaikki mahdollinen. Pientä flunssanalkua saattanut olla liikkeellä, mutta hoidossa ovat olleet ja palat pysyneet 👍
Se, että lapsi ei ”pääse” myöskään ”ylikäyttämään”aitoa palasaippuaa niin kuin esim jotain pumppupulloa on myös hyvä. Vähempi sitä parempi.

Ja olen itsekin huomannut joskus tuon kuvan kaltaista vaaleaa pintaa palassa, mutta olen ajatellut sen olevan normijuttu. Ei aina ole ollut, mutta muutaman kerran havainnut..

Jätä kommentti